A meseolvasának számos pozitív hatása van, és akár már újszülöttkorban is el lehet kezdeni, ugyanis a kisbaba számára nagyon megnyugtató anya és apa hangja. A meseolvasás egy együtt töltött minőségi idő a gyermekeddel, így erősíti köztetek a kötődést is. De ezeken túl számos egyéb fejlesztő hatása van a mesélésnek: gazdagítja a szókincset, elősegíti a beszédfejlődést, szárnyakat ad a kreativitásnak, erősíti a koncentrációs képességet, valamint a memóriát, és nem utolsó sorban fejleszti az érzelmi intelligenciát.

A kislányunk elmúlt 7 hónapos és gyakran vesszük elő mostmár a mesekönyveket, egyre inkább érdeklődő. A továbbiaknak szeretném veletek megosztani, hogy milyen könyveket lapozgatunk vele mostanában! 🙂

 

Zenélős könyvek

 

A Zenélő erdő meséi hatalmas kedvenc! Napi szinten előkerül, sőt, van, hogy naponta többször is! Dédi ajándéka volt ez a könyv és szuper választás volt. Baba minden alkalommal nagy türelemmel és érdeklődéssel hallgatja a mesét és az éneklést, én pedig megdöbbenten figyelem, hogy ennyi idős korában így végig lehet neki olvasni egy mesekönyvet. Nagyon aranyos a történet és a dalokat is szeretjük, továbbá kisablakokat és tapintófelületeket is rejt a lapozó! Valószínű, hogy több könyvet is fogunk vásárolni a zenemese.hu oldaláról.

 

Altatós könyvek

 

Karácsonyra több altatós könyvet is kapott a kislányunk. A Tentepente egy igazi klasszikus, tele altatókkal is mondókákkal. Mindemellett nagyon szeretjük még esténként lapozgatni az Erdei barátok című lapozót, ami habár 2 év felettieknek ajánlott, nagyon szép kis könyv és a történet is kedves. Továbbá, a Kisnyuszi aludni megy című  mese szokott előkerülni még elalvás előtt, ami egy nagyon cuki interaktív könyv.

 

Tapintós könyvek

 

A Zenélő erdő meséi könyvben többféle tapintófelület is volt, ami nagyon tetszett babának, így szerettem volna még ilyen „tapintós könyvet”, így akadtam A tanyán című lapozóra, ami szintén 2 év felettieknek ajánlott, de baba nagyon szereti nézegetni benne az állatokat, sőt, még állathangokat is szoktunk utánozni. Aranyos kis feladványok is vannak a könyvben, de ez majd inkább a későbbiekben lesz érdekes.

 

 

Könyvek a színekről

 

Nagyon szerettem volna egy olyan lapozót, ami a színekről szól, ezért rendeltem meg a Minden a színekről című könyvet. Ami kifejezetten tetszik még benne, hogy szivacsos az anyaga, így rendesen lehet nyúzni, ami valljuk be ennyi idős korban nem hátrány!

 

 

Fürdős könyvek

 

Mivel nagyon szeretünk pancsolni a fürdős könyvek nagyon népszerűek nálunk! Ráadásul szuper bennük, hogy nem csak a fürdőkádban lehet őket lapozgatni, hanem napközben is sokszor játszik velük baba, ezek is teljes mértékben tönkretehetetlenek!

Köszönjük, hogy támogatod a családi vállalkozásunkat!

Booking.com