Az Ünnepek alkalmával mindannyian szeretünk kicsit kiöltözni. Kunics Éda stílustanácsadóval, a Momstyle alapítójával, beszélgettünk kicsit, aki tippeket és tanácsokat adott a karácsonyi, illetve szilveszteri outfit és smink kiválasztásában.

Momster: Milyen outfitet javasolsz egy karácsonyi összejövetelhez? Legyen az akár egy családi vacsora vagy egy céges buli.

Momstyle: Mindig arra bíztatlak Benneteket, hogy először érdemes a szekrényben körülnézni és nem azonnal venni egy új ruhadarabot. Sokszor csak egy kis fűszer kell; egy elegáns fülbevaló vagy nyaklánc, egy szép alkalmi öv (ezüst/arany/fém), egy szép álgallér vagy egy selyemsál. Ez nyilván az összejövetel milyenségétől is függ. Ha nem tudjuk feldobni a meglévő ruhánkat, akkor olyan darabot érdemes keresni, amit többször fel lehet venni vagy akár több szettbe beilleszthető. Az ünnepi színek és minták is nagyon szép összhatást keltenek. Azért a kevesebb több elve alapján érdemes ruhát választani. Ünnepi ruhadarab lehet egy selyemblúz, egy pliszírozott vagy tüll alkalmi szoknya, egy egybeszabott ruha, akár egy finomkötött ruha is.

Éda 10 tippje a karácsonyi outfit összeállításához ide kattintva érhető el.

Momster: Milyen kiegészítők dobhatják fel az outfitet?

Momstyle: Nemcsak egy ékszer vagy egy öv, hanem egy elegáns alkalmi cipő vagy egy táska is lehet az outfit fókuszpontja. Az ünnepi ékszerek között szerepel a gyöngy és a köves ékszerek is. Ha a színtípus szerint szeretnénk kiegészítőt választani, akkor a hideg típusoknak (nyár/tél) inkább az ezüst, hideg fémes színek, míg a meleg színtípusoknak inkább az arany,óarany,bronz színekhez érdemes nyúlni. A gyöngy ha krémes színű inkább egy tavasz/ősznek lesz szép míg egy fehérebb/ezüstösebb pedig a hideg típusnak.

Momster: Milyen színekben gondolkozzunk?

Momstyle: A feketével vigyázzanak főleg a világos színtípusok de egy ősznek is sajnos öregítő hatása lesz. Én szeretem a feketét és tél típusként viselem is alkalmi darabokban. Ennél jobb választás emiatt egy navy vagy sötétkék szín. A zöldek, pirosak, bordók is nagyon ünnepiek, de ezekből is jó ha a színtípusnak megfelelőt választjuk. A fehér/krém/bézs kicsit kényesebb, de nagyon elegáns tud lenni. Viszont hangsúlyos színeknél, pl. piros, már sok, ha még a cipő meg a kiegészítő is piros. Ezekhez inkább nude kiegészítőket javaslok. A piros feketével, zölddel, kékkel vagy bézzsel való kombinációja is nagyon szép. Aki szereti a mintákat bátran válassza!

Momster: Szilveszteri outfit összeállításához milyen ötleteket javasolsz?

Momstyle: Nekem a szilveszteri outfit mindig egy kicsit csillogó. Akár flitter, akár strassz, vagy kiegészítőben egy lakkbőr is fel tudja dobni az outfitet. Amit nem javaslok, teljesen testhezálló miniruhát. Ez csak keveseknek áll jól.

Momster: Szilveszterkor ha egy kicsit merészebb sminket szeretnénk, akkor mit javasolsz?

Momstyle: Füstös szemeket, játszani az ünnepi színekkel, amelyek az arany, ezüst, zöld, kék. De ezt mindig csak jelzés értékűen, nem az egész szemhéjon. Aki ügyes, feltehet műszempillát! 🙂 Lehet 1-1 strassz követ is beletenni az ünnepi sminkbe. Ezt sem túlzóan. És persze mehet egy piros/bordó rúzs. Itt mindenképpen árulkodó, hogy szép fehér-e a kivillanó fog. Ha nem, akkor ott baj van az árnyalattal. Világos típusoknak jobb egy rózsaszínes vagy korallos megoldás.

Momster: Mesélnél egy kicsit a karácsonyi családi fotózásról? Milyen szempontok alapján állítottad össze a család outfitjét? Mi az amit érdemes kerülni egy fotózás alatt?

Momstyle: Én alapvetően szeretem a neutrális színeket, amilyen egy kék/petrol, szürke, bézs. A petrol színű ruhám volt a bázisa az egésznek. Figyelembe kell venni a díszletet, és ehhez választani olyan színeket, amik végül nem folynak egybe vagy nem ütnek el/nem tűnnek ki nagyon. Próbáltam a különböző színeket (4) egymás outfitjében visszahozni, ezáltal harmonikussá tenni az összképet. Mivel mindannyian hideg színtípusok vagyunk így a barna/bézs nem jöhet szóba arcközelben mert mindenkit nagyon sápaszt, viszont távolabb az arctól imádom ezeket a színeket. Mindig is a meleg színekhez vonzódtam! 🙂 Amit érdemes elkerülni: sápasztó felsők, elütő smink, túl nagy ékszerek, túl sok piros/bordó/fehér/fekete, hangsúlyos kontaszt minták, nem megfelelő színű zokni/harisnya.

Részletesebben ide kattintva tudtok olvasni a családi karácsonyi fotózásról.

Momster: Én nagyon szeretek élményt ajándékozni és láttam, hogy van karácsonyi ajánlatod, azaz lehet stílustanácsadást ajándékozni! Mondanál erről pár szót, kérlek?

Momstyle: Igen, most a szín-és stílustanácsadás mellé egy sminktanácsadást vagy egy valódi bőr ékszert is lehet választani ajándékba. Akár egyéni, akár páros programként nagyon jó közös élmény lehet. Sok Anya-Lánya vagy barátnős tanácsadást tartok. Azontúl hogy remek együtt töltött idő, rengeteg hasznos és azonnal alkalmazható tippet kapnak a résztvevők, igazi önbizalom bomba. A jövő évet már megújulva és magabiztosan lehet kezdeni!

További információt a karácsonyi ajánlatról a Momstyle weboldalán találsz.

Köszönjük, hogy támogatod a családi vállalkozásunkat!

Booking.com