Az első születésnap nagy mérföldkő, így szerettük volna megörökíteni ezt a különleges időszakot. Nagyon örültem, amikor a Let It Fly Studio tulajdonosával, Ronival egymásra találtunk, mert az élettel teli fotói rögtön magukkal ragadtak. Meg is beszéltünk vele egy időpontot egy családi stúdió fotózásra, ami hatalmas élmény volt nem csak nekünk, hanem a kislányunk számára is. Az alábbiakban szeretném megosztani veletek a tapasztalatainkat, hogy milyen is egy ilyen fotózás a “színfalak mögött”.Továbbá, Ronitól is nagyon hasznos információkat és tanácsokat olvashattok a cikkben.

BEMUTATKOZIK A FOTÓS: rONI

Roni különleges életútja inspiráló. Idegenforgalmat tanult, majd a katasztrófavédelem szakon végzett, hogy a közszolgálatban helyezkedjen el, mielőtt rátalált a fotózásra. Kezdetben csak stresszoldásként fotózott, de hamar rájött, hogy ez az, ami igazán boldoggá teszi. Hiányzott az életéből az alkotás és a megosztás öröme. Végül valahogy ösztönösen rátalált a fotózásra, folyamatosan képezte és még ma is képzi magát. Mára nemcsak a szenvedélye lett ez a csodás szakma, hanem a hivatása is. 

Roni így jellemzi a stílusát:

“Lifestyle stílusban fotózom, ami főként természetes fényeket használva, póz és erőlködésmentes képeket eredményez. Fontos számomra, hogy ne futószalagon készüljenek, hasonló beállításokkal a fotóitok, hanem megismerve titeteket igazán önazonos, valóban rólatok szóló képek készülhessenek. Mindenki szereti a szép és cuki képeket, de én arra törekszem, hogy egy oldott bizalmi közegben bátran meg merjétek mutatni magatokat, legyen az önfeledt nevetés vagy éppen dackorszakos kiborulás a gyermekek részéről. “

Miért jó a stúdió fotózás?

A stúdió fotózásnak számos előnye van. Mindamellett, hogy nem kell aggódni az időjárás miatt, mindig tökéletesek fényviszonyok, valamint a stúdióban rengeteg kellék  és nagy tér áll rendelkezésre. Minden adott ahhoz, hogy a gyerekek biztonságban és kényelmesen érezzék magukat. Bár nagyon hangulatos egy kültéri fotózás is, előfordulhat, hogy többször is át kell szervezni az időjárás szeszélyessége miatt. Továbbá, kinti fotózásnál figyelembe kell venni a fényeket. Nyári időszakban a nap egyre később megy le. Aranyórás szép fényekben lehet csodás képeket alkotni, tűző napon nem igazán. Az esti fotózás, 6-8 óra között, nem túl ideális a kisgyerekes családoknak.

Roni elmondta, hogy kisbabával, aki még nem ül, célszerű stúdió fotózást választani, mivel kültéren számolni kell a meleggel, széllel, bogarakkal, szúrós növényzettel, sok tényezővel. Egy totyogó, felfedező korú gyereknél már egész más a helyzet, nekik mind a kültér, mind a stúdió is szuper megoldás lehet. 

Az Előkészületek

A stúdió fotózás megszervezése gördülékenyen és egyszerűen ment. Miután felvettük a kapcsolatot Ronival, több helyszínt is ajánlott nekünk. Kiválasztottuk a számunkra legszimpatikusabbat, az Expo Studio-t, majd véglegsítettük az időpontot. Ezután a férjemmel lefoglaltuk a stúdiót. Bizonyos esetekben szükség lehet foglalóra, ennél a helyszínnél nem volt, mindent ott fizettünk a fotózás végén.

A fotózás előtt lehetőség van Ronival üzenetben vagy videóhívásban egyeztetni a részletekről, minden kérdést megválaszol és hasznos információkat nyújt, hogy mire számíthatunk. Megbeszéltük, hogy milyen kellékekkel és meglepetésekkel készül, segített az outfit kiválasztásában. Sőt, ő ajánlotta a cukrászt is, Vandát, a Tortasuttogó tulajdonosát, aki nem csak szép, de isteni finom, nagyon bababarát tortát készített nekünk.

A fotózás napja

Izgatottan érkeztünk meg a stúdióba, kicsit korábban, hogy legyen időnk átöltözni és felkészülni. Mindenképp érdemes 10-15 perccel korábban érkezni, mert így is nagyon gyorsan elrepült az 1 óra. Gyerekekkel nem könnyű időre érkezni, parkolni, felcuccolni, ez stresszes tud lenni, érdemes ezért bőven időt szánni rá. 1 órás stúdió bérlés esetén kb. 50 perc a fotózás, mivel időben el kell hagyni a helyszínt, visszarendezésre, elpakolásra is időt szánva. Ráadásul mi 2 outfittel is készültünk, így az öltözésnél nagyon gyorsnak kellett lenni. A kislányom a fotózás közepén cicire is kéredzkedett, bár ez végül szerencsésen alakult, mert gyönyörű és diszkrét képek készültek erről a pillanatról is.

A stúdió maga gyönyörűen berendezett és napfényes volt, ami már az első pillanatban kellemes légkört teremtett. Roni kedvessége és közvetlensége azonnal oldotta a hangulatot, és a kislányunk is rögtön otthon érezte magát. Az egész fotózás egy nagy játék volt a babánk számára. Roni fantasztikus játékokat és kellékeket hozott magával, amelyekkel azonnal elnyerte Léna figyelmét. Az egész folyamat nagyon természetes volt, nagyon szuper volt a hangulat, végig kaptuk az ötleteket hova álljunk, üljünk, feküdjünk és mit csináljunk, ami jól mutat a képekem, miközben komfortos is.

A tortamaszatolásra a fotózás végén került sor, amiről csodálatos képek készültek. Először a kislányunk fedezte fele egyedül a tortát, majd mi is mellé ültünk és megkóstoltuk.

Milyen outfitet válasszunk?

Roni javaslata alapján az első és talán legfontosabb, hogy érezzük jól magunkat a választott ruhánkban. Legyen a stílusunknak, színtípusunknak, korosztályunknak és alkatunknak megfelelő. Ezt követően jó, ha passzol a választott helyszínhez, például nem szerencsés koktélruhát venni egy erdei kültéri fotózásra. A kevesebb több, de ne gondoljuk, hogy mindenkinek egy színben kell lennie. Összhangra érdemes törekedni nem egyforma öltözékre. Színek tekintetében érdemes 2-3 alapszínt választani. Valami semleges alapszínt akár, bézs, barna, szürke, sötétkék és feldobni pár harmonizáló, kiegészítő színnel. Semleges és hangsúlyos színek keveréke izgalmas tud lenni.

Még egy tipp a fotóstól: 

“Vásárolni a fotózásokra például a Zara-ban szoktam, de pre-loved darabokat Vintedről, turiból is szupereket lehet szerezni! “

Roni kihangsúlyozta, hogy gyerekeknél mellőzzük a mesefigurás, illetve mindenféle mintás darabokat, felnőtteknél pedig a feliratos, nagy logós darabokat inkább ne válasszuk. Győződjünk meg arról még a fotózás előtt, hogy a gyerekekre a kinézett ruha még méretben jó, szívesen viselik. Fontos, hogy mindenki kényelmesen, jól érezze magát, azon túl, hogy összhangban jól mutat.

Fontos hogy a stúdiókba tiszta talpú váltócipő kell, nem amiben érkeztek, kivéve ha mezitláb fotózunk. Zokniban, harisnyában nem szívesen fotóz, mert nem igazán mutat jól általában, ezért inkább a mezitlábas fotózásra buzdít mindenkit, ha nincs megfelelő váltócipőre lehetőség. 

Miben egyedi egy fotózás a Let It Fly Sudio-val?

Egyelőre Roni nem rendelkezik saját stúdióval és elegendő tárolásra alkalmas hellyel, ezért saját ügyfél gardróbot még nem alakított ki. Azonban, főleg újszülött kortól 1-3 éves korig vannak szép kötött és fotózásra alkalmas ruhadarabjai kislányok és kisfiúk részére, illetve fejpántok, kalapok, kedves kis kiegészítők hadával rendelkezik.

Születésnapra élethű dekor tortát, cupcekeket, fa torta állványokat, fa számokat, hintalovat, kültéri fotózásokhoz pedig különböző pokrócokat tud biztosítani. Valamint újabban egyedi kalligráfiával ellátott dekor elemeket is tudtok kérni, hogy igazán különleges és személyre szabott képek szülessenek. Ezeket Zovath Fanni készíti.

Roni minden szuper ötletre nyitott, segít a kivitelezésben is szívesen, levéve ezzel a terhet a vállatokról. 

Egy éves szülinapi fotózásokra az ünnepeltnek egyedi kézműves fa állatkát ad ajándékba a Nola Woods manufaktúra jóvoltából, aminek általában igazán nagy sikere szokott lenni az ünnepeltek körében. 

Gyakori félelmek és tanácsok

Sokan aggódnak, hogy a gyerekek nem bírják majd a fotózást, de Roni szerint a lényeg, hogy ne próbáljuk őket pózoltatni. Inkább engedjük, hogy játsszanak és szórakozzanak, így természetes és élettel teli képek készülhetnek.

“Az, ahogy szerettek és szeretve vagytok a legfontosabb és ennyi elég, hogy minden kép élettel töltődjön meg”

És a Let It Fly Studio-val a fotózás tényleg ilyen. Voltam már olyan fotózáson, ahol nem tudtam feloldódni, de itt egy percig nem görcsöltünk. Sem én, sem a férjem, sem a kislányunk. Egy nagy kaland volt mindannyiunknak és szuper időtöltés. Mi sem bizonyítja jobban, hogy Léna nagyon jó hangulatban volt végig.

Babáknak és gyerekeknek érdemes pár finom falattal, innivalóval készülni, mert nagyon túl tudnak pörögni és elfáradni.

Roni ígéri: “A fotózás nem fog fájni!”

Örökítsétek meg a pillanatot!

A babák olyan gyorsan nőnek és változnak, hogy szinte lehetetlen elégszer megörökíteni ezeket az értékes pillanatokat az első években. Az újszülött napok varázsa, az első születésnap izgalma, az első nyári kalandok és az első közös karácsony mind olyan különleges emlékek, amiket örökre szeretnénk megőrizni. És ne felejtsük el az anyák napját sem. Ezek az apró, de meghatározó mérföldkövek csodás fotókon élhetnek tovább.

Az első születésnapi fotózásunk fantasztikus élmény volt és biztosan sok különleges alkalmat megörökítünk majd még! Roni professzionális és közvetlen hozzáállása, valamint a stúdió nyugodt és inspiráló környezete mind hozzájárultak ahhoz, hogy jól érezzük magunkat és felejthetetlen emlékká váljon ez a nap. Úgy gondolom, hogy a posztban szereplő képek is árulkodnak erről.

Bár én a kislányom arcát nem publikálom sem itt, sem a nyilvános közösségi média oldalaimon, a gyönyörű kis pofijáról is számtalan kép készült a családi albumba, amelyekkel a mai napig nem tud betelni a családunk.

Ha ti is szeretnétek megörökíteni a fontos pillanatokat, bátran ajánlom, hogy próbáljátok ki a családi stúdió fotózást!

További információkért és foglalásért látogassátok meg Roni weboldalát:

https://letitflystudio.com/

https://letitflystudio.com/portfolio/csalad/

https://letitflystudio.com/kerdesek-es-valaszok/

Köszönjük, hogy támogatod a családi vállalkozásunkat!

Booking.com