Kedves fáradt szülők, ti is unjátok már, hogy néha-néha, amikor van egy kis időtök egymásra akkor csak görgetitek a Netflixet, majd mire nagy nehezen kiválasztjátok a megfelelő filmet az egyikőtök nagy valószínűséggel már hangosan horkol?

Mi szeretjük néha kikapcsolni a TV-t és egy kis minőségi időt tölteni együtt valamelyik kedvenc társasjátékunkkal. Ilyenkor mindig jókat nevetünk, beszélgetünk és úgy érzem egy kicsit mindig közelebb hoznak egymáshoz.

Mivel nagyon szeretjük ezt a fajta feltöltődést, ezért szeretném megosztani, hogy melyek a kedvenc játékaink.

 

Körvonal

Nagyon régóta szemeztem már a Körvonal társasjátékkal mielőtt beszereztem és határozottan jó döntés volt. Egy utazásunk előtt vettem meg és már út közben nagyon jót beszélgettünk a játéknak köszönhetően. A kártyákon lévő kérdések nagyon változatosak, ugyanis lehetnek meglepőek, zavarba ejtőek, elgondolkoztatóak, vagy akár jókedvre deritőek. Nincs jó vagy rossz válasz, az őszinteségen van a hangsúly. Segít jobban megismerni önmagunkat és egymást. Egy biztos, garantáltan szuper élményt nyújt és egy jó beszélgetést a pároddal, ahol számíthatsz könnyekre és nevetésre egyaránt. Én néha terápiás kártyának is hívom, ugyanis teljes mértékben fel tud tölteni egy-egy “játék”.

Egyébként családi játéknak is tökéletes nagyobb gyerekekkel. Illetve, megjelent már a Körvonal Mini is, amit 5 éves kortól ajánlanak. Nekünk még pici babánk van, így ezt nem próbáltuk még ki, de úgy gondolom, hogy ez a játék egy nagyszerű lehetőség arra, hogy méginkább megértsük hogyan látják a gyerekeink a világot és csak egymásra figyeljünk, őszintén beszélgessünk.

 

Scrabble

Szerintem nyugodtan kijelenthetem, hogy a Scrabble minden család társasjáték gyűjteményének alapdarabja.

A legtöbben úgy gondolhatják, hogy ez egy békés szókirakó játék, de a férjem és én képesek vagyunk nagyon komoly, vérre menő csatákat vívni – feltételezhetően a versenysport múltunknak is köszönhetően. Ha ti is hasonló természetűek vagytok mint mi, ajánlom, hogy a Scrabble estéken a társasjáték és egy-egy pohár bor mellé készítsétek be a Magyar Értelmező kéziszótárt is. 😉

A scarbble szintén szuper játék gyerekekkel is, ugyanis nagyon jó szókincs fejlesztő.

 

Monogamy

A Monogamy egy szenvedélyes, intim társasjáték, ami garantáltan magasabb szintre emeli a kapcsolatotokban a szexualitást, vagy akár újra fellobanthatja a szikrát, megerősítheti az érzelmi köteléket, ha épp arra van szükségetek. Mély, őszinte beszélgetések, nagy nevetések, forró erotika…ezekre számíthattok, ha kipróbáljátok! Egy randi estére több mint tökéletes választás! Úgy készüljetek, hogy ez egy egész estés program, szóval szánjatok időt a játékra és egymásra.

 

7 Csoda – Párbaj

A Párbaj egy 2 személyes stratégiai játék, ami hatalmas szerelem lett már a legelején. Rengeteget játszunk vele, számunkra megunhatatlan. Egy nagyon egyszerűen megtanulható, de mégis izgalmas, fordulatos, pörgős társasjáték. Mivel többféleképpen is lehet nyerni így mindig változatos és nem kiszámítható a játék végkimenetele. Kifejezetten szeretjük, hogy a játékidő kb. 30 perc, ami szerintem teljesen optimális.

Megjelent már több kiegészítő is az alapjáték mellett. Mivel tényleg az egyik nagy kedvencünk ez a társasjáték, úgy éreztük jól jönne egy plusz csavar, így be is szereztük az Agora kiegészítőt, ami szintén nem okozott csalódást, ugyanis kellően megfűszerezi a játékot. Bátran ajánlom ezt is mindenkinek!

 

The Mind

Ha azért nem szerettek társasjátékozni, mert mindig vita vagy sértődés a vége  ha valaki veszít, akkor ezt nektek találták ki, ugyanis ez egy csapatjáték! A The Mind egy nagyon könnyen tanulható kártyajáték, ami szintén pörgős és gyors, hiszen az átlagos játékidő kb. 20 perc. Ebben a játékban az egymásra hangolódáson és a csapatszellemen van a hangsúly. A lényeg, hogy…érezz rá!

Max. 6 fő játszhat ezzel a játékkal, szóval ugyancsak ki lehet próbálni családilag is.

 

Köszönjük, hogy támogatod a családi vállalkozásunkat!

Booking.com