,

A kisbaba érkezése előtt számos felkészülési teendő vár ránk, és sokszor úgy tűnhet, mintha elárasztana minket a babaápoláshoz szükséges eszközök és babaholmik végtelen sora. Első gyermekes szülőként méginkább könnyű elveszni a különféle termékek között, és nehéz eldönteni, melyek azok az babacuccok, amelyek valóban megkönnyítik majd az életünket, és segítenek a kisbabánk kényelmében és fejlődésében. Szeretném megosztani veletek a top 10 kedvenc baba kellékünket, amelyek elengedhetetlenek voltak számunkra az első hetekben. Szándékosan „top 10 kedvenc” és nem „top 10 must have” babaholmi a cím, ugyanis, véleményem szerint, teljes mértékben a babától függ, illetve nevelés kérdése, hogy kinek melyek azok a baba termékek, amelyek beváltak és szükségesek. Gondolok itt például arra, hogy a kisbabánk cumizik vagy nem cumizik, szoptatott vagy tápszeres, milyenek az alvási szokások és még sorolhatnám. Ez a lista egy támpont, amely remélem nyújt majd egy kis segítséget.

Íme a lista:

✪ PELENKÁZÓ TÁSKA

Amikor a terhességem alatt listát készítettem arról, hogy milyen dolgokra lesz majd szükségünk, akkor a pelenkázó táskára egyáltalán nem is gondoltam. Anyukámtól kaptuk ajándékba még a baba érkezése előtt és mostanra egy teljesen nélkülözhetetlen kigészítő, sőt, az egyik kedvenc babaholmink lett! Ez a táska mindenhova jön velünk, mindegy, hogy egy félórára ugrunk el itthonról, vagy egy hosszabb utazásra megyünk. A lindalime táska rendkívül praktikus, tele van rengeteg zsebbel, így nagyon könnyű bele rendszerezetten pakolni, hogy mindent gyorsan megtaláljak, mindemellett strapabíró és divatos is. Továbbá, hihetelen milyen mennyiségű cuccot képes elnyelni.

✪ ELEKTROMOS BABA KÖRÖMRESZELŐ

Ezen most lehet sokan felkacagtok, de tényleg elképszetően hasznos! ☻︎Legalábbis az én kisbabámnál, aki folyamatosan össze akarja karmolni az arcát, mindenképp. A születése után számomra kicsit ijesztő volt, hogy azokról a pici kis kezekről le kellene vágni a körmeit, és sajnos nem is voltunk túl ügyesek. Engem is folyamatosan kimart szoptatásnál, de az jobban zavart, hogy magának is sebeket okoz a kis pofiján. Teljesen véletlenül akadtam rá erre az elektromos körömreszelőre a neten, és úgy gondoltam, hogy adok neki egy esélyt, mivel sokan dícsérték. Nagyon bevált! Ami a legszuperebb az egészben, – mindamellett, hogy úgy van kitalálva ez a szerkezet, hogy semmilyen sérülést nem tudsz okozni a babádnak – hogy még élvezi is, ahogy reszelem a körmét és teljesen leköti a manikűr.

✪ RUGALMAS HORDOZÓKENDŐ

A rugalmas hordozókendő igazából egy csodakendő. Rengeteget segít az első hetekben, amikor a babád folyamatosan a közeledben, a karjaidban szeretne lenni, amikor még nagyban zajlik a 4. trimeszter és csak veled érzi magát biztonságban. Továbbá, nekünk, anyáknak is nagy segítség, hogy nem kell egész nap a kanapén ülnünk a babánkkal, hanem el tudjuk végezni a napi teendőinket, ha nem is mindent, de legalább egy kis részét. De, amit most említettem csak egy kis szelete annak, hogy mennyi előnye van a hordozásnak. Részletesebben itt tudtok erről olvasni.

✪ ORRSZÍVÓ PORSZÍVÓ

Az orrszi porszi szinte minden kisbabás család babacuccai között megtalálható, így szerintem erről nem kell nagy regényeket írnom. Influenza és megfázás esetén pótolhatatlan eszköz.

✪ BABAFÉSZEK

Annak ellenére, hogy mi nem használtuk sok ideig a babafészket, mert hamar kinőtte a kisasszony, nagyon szerettük az első hetekben. Napközben nagyon sokat aludt kint a nappaliban, hogy a közelemben legyen, és ilyenkor mindig a babafészekben aludt a kanapén.

Ajándékba kaptuk a babafészket, így a konkrét terméket nem tudom nektek belinkelni, de ide kattintva számos fészek közül tudtok válogatni. Azt tanácsolom minél nagyobbat válasszatok, annál tovább tudjátok használni. ☺︎︎

✪ KAMERÁS BÉBIŐR

A kamerás bébiőr hatalmas segítség. Napközben, este, mindig! Nagy kényelmet és biztonság érzetet ad, hogy figyelhetem és hallhatom a babámat miközben alszik és közben tudom végezni a saját teendőimet a ház körül bárhol. Kifejezetten örülök, hogy kamerás, mert már látom mikor mocorog és időben be tudok menni hozzá. Utazások alkalmával is mindig magunkkal visszük.

Mi egy Alecto bébiőrt kaptunk ajándékba, nagyon szeretjük. Ide kattintva sok közül tudtok még válogatni, én egyébként korábban itt nézelődtem.

✪ KONTRASZTOS KÖNYVEK

A kisbabák látása fokozatosan fejlődik. Eleinte homályos a látásuk, de a későbbiekben képesek lesznek fókuszálni és a figyelmüket a kontrasztos színek, leginkább a fekete-fehér vonzzák, így segítve a látóideg fejlődését. Már 2 hetes kortól lehet mutatni a babáknak a kontrasztos könyveket. Úgy gondolom, ez egy alap babaholmi, amely segíti az újszülött fejlődését.

Nagyon sokfajtát kaptunk ajándékba babalátogatók során, szóval konkrét terméket itt se tudok nektek linkelni, de ilyen könyveket rengeteg helyen lehet kapni, ide kattintva számtalan félét találtok. A textil könyvek szerintem kicsit praktikusabbak.

✪ HIDAS JÁTSZÓSZŐNYEG

A hídra függesztett játékok mozgásra ösztönzik a babákat, ennek köszönhetően fejlődik és erősödik az izomzatuk és végtagjaik, valamint finomodik a mozgáskoordinációjuk. A mi kisbabánk sok időt töltött a hidas játszószőnyegen, mindamellett, hogy nagy mosollyal az arcán nézegette a lecsüngő plüssöket, nagyokat tornázott rajta. Illetve, nagyon fontos, hogy sokat legyenek hason már a kezdetektől, mert ez erősíti a babák fej-, váll- és nyakizamit, így ez a szőnyeg erre is alkalmas.

A hidas játszószőnyeget örököltük, szerintem ez egy olyan termék, ami elnyűhetetlen. Ide kattintva tudtok nézelődni.

✪ SZOPTATÓS PÁRNA

A szoptatós párnának több előnye is van. Már terhesség alatt is támogatja a kismamák hát és derékfájásának enyhülését (nekem személy szerint rengeteget segített),  a szülést követően pedig szoptatás közben kényelmet nyújthat babának és anyának egyaránt, ami valljuk be nem hátrány, mivel eleinte az időnk nagyrészét ezzel a tevékenységgel töltjük.

✪ MELLSZÍVÓ

Szülés után, amikor a kórházból hazaengedtek, az volt a legfőbb tanács, hogy fejjek minél többet, minden nap. Ezzel szemben sokan mondják, hogy igény szerint szoptatott babánál nincs szükség mellszívó használatára. Részben egyet is értek ezzel, hiszen nem is értettem, hogy mégis mikor kellene fejnem egy iszsz babánál?! Mikor van erre idő? Mert nekem nem volt…legalábbis biztosan nem minden nap. Viszont voltak olyan alkalmak, amikor életmentő volt a mellszívó. Eleinte, amikor még nem áll be teljesen a kereslet-kínálat, előfordulhat, hogy több tejet kezd el termelni az anyamell, mint amire a babának szüksége van. Ilyenkor mindenképp szükséges fejni, egyrészt azért, mert nagyon kellemetlen és feszítő érzés, de leginkább azért, mert be is gyulladhat. Mindemellett az anyatejet anyatejgyűjtőzacskóban le is lehet fagyasztani és a fagyasztóban tárolva fél éven belül fel tudjuk használni.

Köszönjük, hogy támogatod a családi vállalkozásunkat!

Booking.com