Itt az ősz, és vele együtt eljött az alma és fahéj ideje! Ha te is imádod az őszi ízeket, akkor ezt az almás-fahéjas piskótát neked találták ki. Puha, illatos, és garantáltan meghódítja az egész család szívét!
Süssétek meg együtt, és töltsétek meg a konyhát az ősz varázslatos illatával!
Hozzávalók:
- alma
- fahéj
- liszt (tönkölybúza + zabpehely + mandula)
- foszfátmentes sütőpor (DM-es)
- szódabikarbóna
- méz (opcionális, 1 éves kor alatt hagyd ki!)
- tojás
- tej
- olíva olaj
- só (csipetnyi)
Így készítsd el:
Hámozz meg 3 db közepes méretű almát, majd másfelet turmixolj össze pépesre.
Keverd össze a liszteket. Én így kevertem: 100g tönköly + 100g mandula + 40g liszt. Mehet bele 1 csapott teáskanál sütőpor, 1 csapott teáskanál szódabikarbóna és 2 teáskanál fahéj, valamint egy csipetnyi só is.
Ezután add hozzá az összeturmixolt almát, 2 tojást, 50 ml tejet (növényi tej is lehet), 2 evőkanál olíva olajat (vagy olvasztott vajat).
Kockázz fel egy almát és ezt is keverd bele a tésztába.
Ha már nagyobb a babád akkor 1 evőkanál mézet is adhatsz hozzá.
Bélelj ki sütőpapírral egy kenyérsütőformát és öntsd bele a piskótát.
Díszítsd a tetejét fahéjba forgatott almaszeletekkel.
180 fokon kb. 50 percig süsd.
Plusz tipp: Ha még különlegesebbé szeretnéd tenni a piskótát, tegyél rá egy kis kesuvajat vagy mandulavajat. Én például fehércsokis mandulavajjal ízesítettem az enyémet. Fontos megjegyezni, hogy mivel ebben van egy pici cukor, ezt babáknak nem ajánlom. Ha szeretnél beszerezni ilyen finomságokat, innen tudsz rendelni.