A színes és változatos étkezés kulcsfontosságú a babánk egészséges fejlődéséhez és az erős immundrendszerhez. A piros gyümölcsök és zöldségek például rendkívül gazdagok C-vitaminban, amely erősíti az immunrendszert és támogatja a sejtek egészségét. A narancssárga színűek többek között A-vitamint, béta-karotint tartalmaznak, ami a látás fejlődésében játszik szerepet és erősíti a bőr egészségét. A zöld színűek pedig sok minden más mellett klorofillt tartalmaznak, amely hozzájárul a sejtek oxigénellátásához és a vérképzéshez. Mindezen színes összetevők kombinációja biztosítja, hogy a baba szervezete megkapja a szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat.

A színes zöldséges muffinok, amelyeket babának készítettem, nem csak szuper jól néztek ki, de nagyon finomak és táplálóak is voltak, továbbá mindössze 3 hozzávalóra volt szükség mindegyik típushoz és nagyon gyorsan elkészültek. Pillanatok alatt elfogyott! 🙂

Zöldséges muffin recept a BLW-s babádnak és neked:

Hozzávalók: cékla, sárgarépa, brokkoli, tojás, sajtkrém (Philadelphia vagy Arla megfelelő)

Így kell elkészíteni: Főzd meg a zöldségeket, majd villával törd össze vagy reszeld le őket. 3 különböző tálkába tegyél 1-1 tojást, majd mindegyikbe mehet 1 evőkanál sajtkrém, majd egy evőkanál a zöldségekből, így kapsz majd egy piros, egy zöld és egy narancssárga színű muffint! Ha szilikon muffinformákba tetted mehet a csoda Air Fryer-be, én most muffin sütőtálcába töltöttem, így sütőben készítettem, 180 fokon 15-20 perc alatt készült el.

Jó étvágyat kívánok! 🙂

Köszönjük, hogy támogatod a családi vállalkozásunkat!

Booking.com