Az édesburgonya nem csak köretnek jó. Nagyszerűen működik más alapanyagokkal, így sokféle finomság készíthető belőle. Íme 3, nagyon egyszerű, pár hozzávalós recept.

Édesburgonyás keksz

Hozzávalók: édesburgonya, liszt, vaj

Így kell elkészíteni: 220 g megpárolt, villával összetört édeburgonyát keverj össze 140 g liszttel (én 70 g fehért tönköly és 70 g zablisztet használtam), majd adj hozzá 35 g olvasztott vajat. Jól gyúrd össze a tésztát, majd nyújtsd ki és szaggass belőle keksz formákat. Ragadni fog nagyon, szóval szórj alá és rá lisztet. Kb. 10-15 perc alatt süsd meg őket sütőben vagy Air Fryer-ben. 

édesburgonyás krokett

Hozzávalók: édesburgonya, répa, cukkini, sajt, zsemlemorzsa

Így kell elkészíteni: Koczkázz fel és párolj meg egy közepes méretű édesburit, 1 db répát és egy fél cukkinit. Ha kész, törd össze villával és keverj hozzá 5 evőkanál zsemlemorzsát és kb 50 g sajtot (én mozzarellával csináltam). Formázz belőle kroketteket és kb 20 perc alatt süsd meg Air Fryer-ben. Félidőnél forgasd. Sütőben is elkészíthető.

édesburgonyás mini pizza

Hozzávalók: édesburgonya, liszt, passata, sajt, sütőpor (DM-es foszfátmentes)

Így kell elkészíteni: 200 g megpárolt édesburit keverj össze 150 g liszttel (én fehér tönköly lisztet használtam) és egy csapott teáskanál sütőporral. Miután jól összegyúrtad a tésztát, nyújtsd kis és szaggassd ki belőle a mini pizzákat. Én pohárral csináltam. Kend meg őket paradicsomszósszal és szórd rá a sajtot (én mozzarellával készítettem). Mehet a sütőbe kb. 15-20 percre.

Köszönjük, hogy támogatod a családi vállalkozásunkat!

Booking.com