Az avokádónak számos jótékony hatása van és tele van értékes tápanyagokkal, így gyakran kerül nálunk az asztalra.
Önmagában nem túl izgalmas étel, legalábbis kislányom mindig talál érdekesebbet a tányéron. Ha viszont sütök vagy főzök belőle valamit, úgy nem csak eldobálja, hanem jóízűen eszik is belőle.
Hoztam nektek 3 szuper receptet, amelyeket mi nagyon szeretünk.
Avokádós babacsinta
Hozzávalók: avokádó, liszt, tojás, foszfátmentes sütőpor (dm-ben kapható)
Így kell elkészíteni: Törj össze villával egy avokádót, majd keverd össze 3 púpos evőkanál liszttel (én zablisztet használtam), 1 tojással és egy fél teáskanál sütőporral. Kanállal adagold egy kókuszolajjal kikent serpenyőbe és süsd meg mindkét oldalát.
Avokádós-cukkinis omlett
Hozzávalók: avokádó, cukkini, parmezán, tojás
Így kell elkészíteni: egy hőálló edényben törj össze villával egy kisebb avokádót, majd behet bele egy lereszelt cukkini harmada, 2-3 db tojás és egy marék parmezán. Jól keverd össze és rakd be az Air Fryer-be 180 fokon 150 percre. Sütőben is készíthető.
Avokádós-zöldborsós pasta
Hozzávalók: avokádó, zöldborsó, petrezselyem, citrom, fokhagyma, olívaolaj, tészta, parmezán
Így kell elkészíteni: 20 dkg borsót, 1 db avokádót, egy kis csokor petrezselymet, 1 kisebb citrom levét, 1 kis gerezd fokhagymát és 1 evőkanál olívaolajat turmixoljunk össze. Közben főzzük meg a tésztát, majd a vizéből tegyünk 2 evőkanállal a szószhoz. Jól keverjük össze, majd mehet a tésztára (én a sajátom sóztam, borsoztam kicsit). Tetejére dobjunk reszelt parmezánt és tálalhatjuk is! 🙂