Ha van valami, ami kiszámíthatatlanabb, mint az időjárás, az egy totyogó étvágya! Ami egyik nap még nagyon ízlett, másik nap már gyanakdova nézi. Fogzáskor pedig csakis a cici a nyerő. De nem panaszkodom, mert alapvetően szerintem nagyon jó étvágyú a kislányunk.
Az alábbiakban megmutatom, hogy mit ettünk egyik nap – hátha inspirációt ad nektek is!
Reggeli
Paradicsomszószban sült tükörtojás cottage chees-es kiflivel és koktélparadicsommal
Ez egy gyors és szuper finom reggeli, amit a kislányom nagyon szeret. A paradicsomszószt a Rossmannban veszem – gyerekbarát, szép összetevőkkel és nagyon finom.
Hozzávalók:
1 db tojás
½ csésze enerBio kinder paradicsomszósz (Rossmann)
Cottage cheese
1 kis kifli
Koktélparadicsom
Elkészítés:
Egy kis serpenyőben felmelegítem a paradicsomszószt.
Beleütöm a tojást, lefedem, és alacsony lángon megsütöm, amíg a fehérje megszilárdul. A babáét általában meg is fordítom, hogy jól átsüljön az egész tojás.
A kiflit felkarikázom és megkenem cottage cheese-zel, és koktélparadicsommal tálalom.

tízórai
Mandarin
Ezen a napon mandarin volt a tízórai – egyszerű, de annál népszerűbb választás.
Télen különösen jó választás még az alma és a körte, amelyeket általában lereszelek, hogy könnyebben fogyaszthatók legyenek.
ebéd
Joghurtos brokkolis csirkemell farfalle tésztával
Ez egy laktató ebéd, tele fehérjével és zöldségekkel.
Hozzávalók:
300 g csirkemell
1 fej brokkoli
4-5 nagy evőkanál görög joghurt
Fokhagyma ízlés szerint
Farfalle tészta
Olíva olaj
- Parmezán sajt
Elkészítés:
A brokkolit felvágom, majd megfőzöm.
A felaprított fokhagymát olíva olajon megdinsztelem, majd a kis kockákra vágott megfűszerezett csirkemellett hozzáadom és megpirítom.
Hozzáadom a brokkolit, majd a görög joghurtot és jól összeforgatom. Mehet bele pár evőkanállal a vízből is, amiben a brokkoli főtt, illetve egy kis reszelt parmezán.
A mefőtt farfalle tésztával összekeverem, megszórom reszelt parmezánnal a tetejét és már kész is!

Uzsonna
Tápiókapuding
A tápiókapuding egy finom, krémes édesség, amit könnyen elkészíthetsz otthon.
Hozzávalók:
½ csésze tápiókagyöngy (aprószemű, félig áttetsző)
2 csésze tej (tehéntej vagy növényi tej)
Datolya paszta (ízlés szerint)
1 teáskanál vaníliakivonat vagy fahéj (opcionális)
Csipet só
Opcionálisan: 1 tojás (a puding sűrűbbé tételéhez)
Elkészítés:
A tápiókagyöngyöket 30-60 percre hideg vízbe áztatom, hogy gyorsabban puhuljanak. Ha nincs idő áztatni, közvetlenül is lehet főzni
Egy közepes lábasban felmelegítem a tejet a sóval együtt. Majd hozzáteszem a datolya pasztát.
Hozzáadom a tápiókagyöngyöket, és közepes lángon folyamatos keverés mellett főzöm, amíg megpuhulnak.
Ha tojást is használok, egy külön tálban felverem, majd lassan hozzáadom a meleg tápiókapudinghoz, folyamatos keverés mellett.
Leveszem a tűzről, belekeverem a vaníliakivonatot vagy a fahéjat majd hagyom kicsit hűlni.
Melegen vagy hidegen tálalom, akár friss gyümölcsökkel, fahéjjal vagy kókuszreszelékkel díszítve.
vacsora
Tonhalas édesburgonyás falatok joghurtos szósszal
Ez egy szuper kézzel ehető vacsora, ami tele van fehérjével és jó szénhidrátokkal.
Hozzávalók:
1 közepes édesburgonya
1 konzerv tonhal (sós lében vagy natúr)
1 marék reszelt parmezán
3-4 ek zsemlemorzsa (ha túl kevés, széteshet!)
Opcionális: 1 tojás (én nem tettem bele)
A joghurtos szószhoz:
½ csésze natúr joghurt
½ tk citromlé
Pici fokhagyma (elhagyható)
Elkészítés:
Az édesburgonyát megsütöm vagy megfőzöm, majd összetöröm.
Hozzáadom a tonhalat, parmezánt, annyi zsemlemorzsát, hogy formázható legyen. (Tojás is mehet bele, én kihagytam.)
Kis henger alakú falatokat formázok, és AirFryer-ben 180 fokon kb. 25 percig sütöm. Félidőnél megforgatom.
Közben a joghurtot összekeverem a citromlével és fokhagymával.
A falatkákat a szósszal tálalom.

Ez volt tehát egy napi menü nálunk – remélem, hasznosnak találjátok!