Hozzávalók:

4 db tojás, 3 db banán, 100g liszt, 50g karob por, 3/4 csomag foszfátmentes sütőpor

Így készítsd el:

Válaszd szét a tojásokat. A fehérjét verd fel habosra egy tálban. Egy másik tálba mehet a sárgája és a széttört banán, amit keverj össze jó habosra egy kézi habverővel. Add hozzá apránként a lisztet, majd a karob port. (Én 60g zabpehelylisztből+ 40g mandulalisztből készítettem, de variálhatod! Készítheted csak sima fehér lisztből is. Valamint, a karob por is opcionális. Az alaprecept nem kakakós, így ezt is elhagyhatod. Ebben az esetben +50g liszttel többet tegyél bele!) Végül mehet bele a tojásfehérje, óvatosan keverd bele.

Miután jól összekeverted a tésztát, öntsd kenyérsütő formába és mehet a sütőbe kb. 30 percre 180 fokon. Tűpróbával ellenőrizd.

Tipp: Gyümölcsöt is keverhetsz bele, hogy feldobd picit!

Köszönjük, hogy támogatod a családi vállalkozásunkat!

Booking.com