Imádom a sütőtökszezont, ugyanis ez a finomság tele van vitaminokkal, rostokkal és természetes édességgel – tökéletes alapanyag a babáknak is! Ebben a muffin receptben hozzáadott cukor nélkül élvezhetik a kicsik az ősz ízeit, egészséges és finom formában.
Hozzávalók
- sütőtök
- banán
- zabpehely
- foszfátmentes sütőpor (DM-ben lehet kapni)
- szódabikarbóna
- liszt (amit én használtam: fehér tönkölybúzaliszt+ mandulaliszt + zabpehelyliszt)
- fahéj
- gyömbér (fűszer)
- szerecsnedió
- tojás
- olíva olaj
- tej
- méz (opcionális, 1 éves kor alatt hagyd ki!)
Így kell elkészíteni
260 g sütőtököt vágj fel és tedd be a sütőbe megsütni.
Keverd össze a száraz hozzávalókat: 175 g zabpehely + 165 g liszt (én több fajta lisztet kevertem össze: 60 g tönkölybúza + 60 g mandula + 45 g zabpehely) +1 teáskanál sütőpor + fél teáskanál szódabikarbóna + másfél teáskanál fahéj + fél teáskanál gyömbér + negyed teáskanál szerecsendió + csipetnyi só.
Miután megsült a sütőtök, pűrésítsd össze és keverj hozzá 260 g összetört banánt (kb. 3 db). Mehet bele 2 db nagyobb tojás és 5 evőkanál olíva olaj, 120 ml tej, valamint 1 nagy evőkanál méz (szigorúan csak 1 éves kor felett!).
Keverd össze jól az összes hozzávalók, majd öntsd a tésztát muffin formákba. A tetjét megszórhatod akár egy kis zabpehellyel is.
180 fokon süsd kb. 20-25 percig.
Jó étvágyat! 🙂