Imádom a sütőtökszezont, ugyanis ez a finomság tele van vitaminokkal, rostokkal és természetes édességgel – tökéletes alapanyag a babáknak is! Ebben a muffin receptben hozzáadott cukor nélkül élvezhetik a kicsik az ősz ízeit, egészséges és finom formában.

Hozzávalók

  • sütőtök
  • banán
  • zabpehely
  • foszfátmentes sütőpor (DM-ben lehet kapni)
  • szódabikarbóna
  • liszt (amit én használtam: fehér tönkölybúzaliszt+ mandulaliszt + zabpehelyliszt)
  • fahéj
  • gyömbér (fűszer)
  • szerecsnedió
  • tojás
  • olíva olaj
  • tej
  • méz (opcionális, 1 éves kor alatt hagyd ki!)

 

Így kell elkészíteni

260 g sütőtököt vágj fel és tedd be a sütőbe megsütni.

Keverd össze a száraz hozzávalókat: 175 g zabpehely + 165 g liszt (én több fajta lisztet kevertem össze: 60 g tönkölybúza + 60 g mandula + 45 g zabpehely) +1 teáskanál sütőpor + fél teáskanál szódabikarbóna + másfél teáskanál fahéj + fél teáskanál gyömbér + negyed teáskanál szerecsendió + csipetnyi só.

Miután megsült a sütőtök, pűrésítsd össze és keverj hozzá 260 g összetört banánt (kb. 3 db). Mehet bele 2 db nagyobb tojás és 5 evőkanál olíva olaj, 120 ml tej, valamint 1 nagy evőkanál méz (szigorúan csak 1 éves kor felett!).

Keverd össze jól az összes hozzávalók, majd öntsd a tésztát muffin formákba. A tetjét megszórhatod akár egy kis zabpehellyel is.

180 fokon süsd kb. 20-25 percig.

Jó étvágyat! 🙂

Köszönjük, hogy támogatod a családi vállalkozásunkat!

Booking.com